Kirix Support Forums

Connection through proxy

Please post any help questions, requests or other feedback here.

Connection through proxy

Postby R.U.10 on Thu Jul 19, 2007 5:29 am

Hello,

Is there a mean with Strata to connect to the Internet through a proxy server?

Regards
R.U.10
Registered User
 
Posts: 30
Joined: Mon May 21, 2007 9:26 am

Re: Connection through proxy

Postby Ben on Thu Jul 19, 2007 8:12 am

Hi,

Thanks for your post. We're working creating a configuration page for proxy settings, but it didn't make our beta 1 release. You can expect to see it very soon.

Until then, you can set your proxy up manually, by entering about:config on the URL bar. After that, go to the filter text box and type in "proxy". After that, you should be able to enter some proxy settings. This is only a stop-gap solution-- the configuration page will a permanent solution.

Thanks for your question.

All the best,
Ben
Ben Williams
Kirix Support Team
User avatar
Ben
Kirix Support Team
 
Posts: 522
Joined: Mon Dec 19, 2005 6:29 am

Re: Connection through proxy

Postby fritz on Mon Jul 30, 2007 1:41 pm

Hi

Is there any progress on this proxy issue yet?

this is a really cool product thanx for it :D

Regards
Fritz
fritz
Registered User
 
Posts: 2
Joined: Mon Jul 30, 2007 1:32 pm

Re: Connection through proxy

Postby Aaron on Wed Aug 01, 2007 10:09 am

Fritz,

We hope to update the beta with this in the next 1.5 - 2 weeks, so make sure you stop by and look for the latest. Part of the reason for the small delay is that we're bringing a lot of information online, including all the documentation for Strata's API, which is quite extensive.

Thanks again for your feedback and interest!
Aaron Williams
Kirix Support Team
User avatar
Aaron
Kirix Support Team
 
Posts: 120
Joined: Fri Dec 16, 2005 3:01 pm

Re: Connection through proxy

Postby fritz on Sat Aug 04, 2007 8:06 am

Hi Aaron

I do come here often to see whats new :?
WoW looking forward to the API
since I am a developer maybe i could build something using the API 8)

keep up the good work

Regards
Fritz
fritz
Registered User
 
Posts: 2
Joined: Mon Jul 30, 2007 1:32 pm

Re: Connection through proxy

Postby mksql on Tue Aug 07, 2007 4:58 pm

Ben wrote:Until then, you can set your proxy up manually, by entering about:config on the URL bar. After that, go to the filter text box and type in "proxy". After that, you should be able to enter some proxy settings. This is only a stop-gap solution-- the configuration page will a permanent solution.


Unfortunately, this must be repeated each time Strata gets restarted (for me at least).

Since the proxy settings are the same as I configure in Firefox, is there something that can be "copied" from Firefox to make these settings persistent?
mksql
Registered User
 
Posts: 3
Joined: Tue Aug 07, 2007 4:43 pm

Re: Connection through proxy

Postby aoch on Wed Aug 08, 2007 2:56 am

I know how hard it is to get a product out the door on time. Features get dropped, like proxy server support (Apple did the same with Safari browser on Windows when first released).

In saying that Kirix Strata does appeal to the corporate user who would like to create reports for his or her manager, and such users, like me, sit behind horribly restrictive proxy servers :(

How you get the new version with proxy support out soon :)
aoch
Registered User
 
Posts: 1
Joined: Wed Aug 08, 2007 2:47 am

Re: Connection through proxy

Postby Ben on Tue Aug 14, 2007 3:44 pm

Hello,

Proxy support has been added to the latest version of our release branch. You'll see it soon in our second Beta.

Thanks,
Ben
Ben Williams
Kirix Support Team
User avatar
Ben
Kirix Support Team
 
Posts: 522
Joined: Mon Dec 19, 2005 6:29 am

Return to Strata Help & Feedback