Kirix Support Forums

Column Headers for HTML table data

Please post any help questions, requests or other feedback here.

Column Headers for HTML table data

Postby James M on Tue Aug 07, 2007 8:41 am

An HTML table I imported did not successfully assign the first row as Column headers, the row is imported as the first row of data. Is there a way I can set this as the column headers without manually doing this in design view?
James M
Registered User
 
Posts: 2
Joined: Tue Aug 07, 2007 8:20 am

Re: Column Headers for HTML table data

Postby Ben on Tue Aug 07, 2007 10:11 am

Hi there,

The problem is that the HTML table does not use use the THEAD tags, but instead chooses to use the first data row as the column header row. While this is technically the fault of the web designer, we have found that this practice is quite common and are working on a way to get around this problem.

Thanks for the question,
Ben
Ben Williams
Kirix Support Team
User avatar
Ben
Kirix Support Team
 
Posts: 522
Joined: Mon Dec 19, 2005 6:29 am

Re: Column Headers for HTML table data

Postby James M on Tue Aug 07, 2007 10:43 am

np thought that might be the case. What can you do with third party data sources. :wink:
James M
Registered User
 
Posts: 2
Joined: Tue Aug 07, 2007 8:20 am

Re: Column Headers for HTML table data

Postby Ken on Tue Aug 07, 2007 11:30 am

As Ben said, this is something we're trying to work on as we find it annoying too. Just in case it is needed, the workaround is as follows:

1. Toggle the Design view and double click the field headers to edit the names.
2. Toggle back to the Table view and right click on the first row and select "Delete Record(s)" to get rid of the header row stuck in your data.

#35
Ken Kaczmarek
Kirix Support Team
User avatar
Ken
Kirix Support Team
 
Posts: 147
Joined: Mon Dec 19, 2005 10:36 am

Return to Strata Help & Feedback